• Aan tafel met de manager

  Eén op één sollicitatiegesprekken oefenen.
  Een sollicitatiegesprek voeren is spannend. Er kan tenslotte veel vanaf hangen. Aan die spanning kun je wat doen. Je voert niet elke dag een sollicitatiegesprek, maar je kunt er absoluut voor zorgen dat je beslagen ten ijs komt. Voorbereiden en vooral oefenen: je verkleint je risico's en je vergroot je kansen.

 • Voorbereiden en oefenen

  We nemen samen de tekst van de vacature door, je CV en de sollicitatiebrief. Daarna gaan we het gesprek oefenen.

  Dat doen we op zo'n manier, dat we de werkelijkheid zo dicht mogelijk benaderen. Jij als sollicitant; ik in de rol van manager met wie je het gesprek gaat voeren. Dat oefenen doen we vanaf het moment dat je de gespreksruimte binnenkomt in je sollicitatiekleding tot en met het moment dat je de receptioniste hebt gegroet en het pand hebt verlaten.

  Door te kiezen voor een serieuze voorbereiding sluit je als persoonlijk ondernemer zoveel mogelijk risico's uit.

  Als manager heb ik in de loop der jaren talloze selectiegesprekken gevoerd. Die ervaring breng ik mee in het gesprek dat wij samen oefenen. Ik help je om het beste in jezelf naar boven te halen. 

 • Voorbeelden van vragen die je als sollicitant kunt hebben

  • Ik ben uitgenodigd voor een gesprek en ik maak me daar behoorlijk druk over. Hoe kan ik die spanning verminderen?
  • Welke vragen zou ik kunnen verwachten?
  • Ik zit straks aan tafel met mensen die een selectie maken. Hoe weet ik waar ze op selecteren?
  • Wat kan ik doen om het beste voor de dag te komen?
  • Hoe kan ik bij mezelf blijven in zo'n gesprek?